Lauantaiaamuna kello soi 05.05. Suihkuun, aamupala, koira ulos ja klo 6 suunta kohti Turkua seurakaveri Sarin kanssa, jolla maksikoiria. Turussa luokkajärkkä maksi-maksi-maksi, medi-medi-medi, mini-mini-mini, joten päivälle tuli ihan hyvin pituutta.

Aamupäivällä siis maksien startit. Medien aikaan käytiin syömässä ja nukuttiin pienet päivikset autossa. 18.00 päästiin Vinhan kanssa tositoimiin. Odottelua siis vasta 12 tuntia. =) Vinha oli aivan superi ja tehtiin todella hyvä rata. Ei virheitä ja sijoitus 3. Kontaktit oli todella hyvät ja koko rata yksi parhaista, mitä ollaan koskaan tehty. Tuntui todella hyvältä. Lähdössä oli aikamoista vääntöä, mutta siitäkin selvittiin kunnialla.

Toinen rata myös tosi hyvä, mutta harmittavasti okserista toinen rima alas. Puomi taas huippu. =) Lähtö aivan kamalaa vääntöä. Radan jälkeen tuomari tuli huomauttamaan, että seuraavalla radalla lähtö täytyy saada sujumaan nopeammin. Ymmärrän hyvin, että kisoista ei tulisi mitään, jos jokainen taistelisi koiransa kanssa lähdössä, mutta silti kävi tympimään. Oli niin hyvät fiilikset radoista.

Kolmannelle radalle lähdettiin sitten niin, että olin ottanut Vinhalta remmin pois jo edellisen koiran aikana ja pidin sitä niskasta kiinni. Kun tuomari vihelsi, lähdettiin saman tien äkkilähdöllä matkaan. Jokainen voi arvata, mitä radasta silloin tulee. Paska! Ensinnäkin jouduin ohjaamaan alun niin, että tiesin, että se ei voi onnistua. Okserista tuli rima alas, keinulta kielto, kun olin niin paljon myöhässä ja sitten välistäveto, missä meinasin talloa Vinhan. Hyppäsi hypyn väärin päin ja hyl. Muutama este meni oikein ja sitten karkasi puomille, kun piti mennä A:lle. Olin itse monen metrin päässä puomilta ja kun Vinha huomasi, missä olin, hyppäsi puomilta ihan laskevan osan yläpäästä mun luokse. Päätin, että ei jatketa rataa, mutta halusin tehdä puomin uudestaan. Loistava pysähdys jo kolmannen kerran. =) Juostiin pois radalta kahden hypyn kautta. Palkinnot oli huonot, ruokasäkki, pokaali ja ruusuke, mutta onhan se kiva saada palkintoja. =) Kotia kohti yhdeksän jälkeen ja Viikissä oltiin siinä puoli kahdentoista aikaan. Eli tulipahan agiloitua 17,5 h. Joopa joo... :)

Sunnutaina kello soimaan 10.15. Aamutoimet ja Purinalle kisatöihin omiin kisoihin. Olin sisäänheittäjä ja tuomarinsihteeri. Tuomarinsihteerin tehtävät ressaa mua aina etukäteen, mutta ei se sitten olekaan niin kauheaa. Siitä voi melkein nauttia. Niko ja Oiva kisasivat molemmat kakkosten startit ja voittivat ne. Ekassa kisassa olivat myös parhaat kakkosluokkalaiset ja saivat erityispalkkinon. Ihan mieletöntä! Samalla tuli menolippu kolmosluokaan! Ensimmäinen Vauhti Vinha siis kolmosissa (ja toinen Vinhan pentu). =) Paljon onnea Niko ja Oiva!!! Nikolla oli aikas hyvä päivä, kun kisasi myös perheen toisen koiran Oonan kanssa ja myös heille voitto. :) Putsasivat ATD:n palkintopöydän siis tehokkaasti.

Aika agipainotteinen viikonloppu! Nyt pohdin mennäänkö itsenäisyyspäivän kisoihin vai kisattaisiinko seuravan kerran vasta Ahvenanmaalla. Mietiskellään...