Metka ja Huima olivat luonnetestissä Oulunkylässä. Tuomareina Bengt Söderholm ja Jorma Piiroinen. Ilma ei oikein suosinut ja sadekuuroja tuli tasaisesti koko päivän. Testi oli ATD:n järjestämä ja kaikkien koirien omistajat olivat ATD:n jäseniä. Huima testattiin kolmanten ja Metka neljäntenä. En malttanut ilmasta huolimatta lähteä kotiin vaan katsoin kaikki 10 koiraa. Erittäin mielenkiintoinen päivä!

Huiman testitulos näytti tältä:

Toimintakyky -1 (pieni)
Terävyys + 1 (pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu + 1 (pieni)
Taisteluhalu -1 (pieni)
Hermorakenne + 1 (hieman rauhaton)
Temperamentti + 1 (erittäin vilkas)
Kovuus + 1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys + 2 a (luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen)
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon

Tulos +90-25= 65

1850107.jpg

1850100.jpg

1850105.jpg

Metkan tulos taas tältä:

Toimintakyky +1 (kohtuullinen)
Terävyys +3 (kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)
Puolustushalu +3 (kohtuullinen, hillitty)
Taisteluhalu -1 (pieni)
Hermorakenne +1 (hieman rauhaton)
Temperamentti +3 (vilkas)
Kovuus +1 (hieman pehmeä)
Luoksepäästävyys +2a (luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen)
Laukauspelottomuus +++ (laukausvarma)
Tulos +139-10 = 129

Metka puolusti Eilaa ja itseään tosi hyvin. Tuomarin kommentti oli: "Tämä kertoo koiran halusta, ei kyvystä." Ei taida 5,5 kg russelia olla kovin uskottavaa! =)

Ensin tuomari tutustui koiraan.

1850116.jpg

Sitten koira yritettiin saada leikkimään. Metkaa ei oikein leikkiminen kiinnostanut. Myös Eila kokeili leikkiä sen kanssa, mutta Metka ei halunnut ottaa lelua yhtään suuhun.

1850123.jpg

Sitten siirryttiin kelkan luo. Noin 20 metrin päästä alettiin vetää kelkkaa kohti koiraa.

1850126.jpg

1850129.jpg

Tässä kohtaa Metka pääsi kaulapannasti irti. Tuomarit sanoivat jälkeenpäin, että se saattoi olla jopa hyvä juttu. Metka kiersi kelkkaa ympäri ja jatkoi murisemista.

1850131.jpg

Lopulta uskaltautui myös katsomaan sitä.

1850138.jpg

Sitten käveltiin rauhassa ja yhtäkkiä hurja mies syöksyi eteen kepillä sohien.

1850143.jpg

Tämän jälkeen Eila sai ohjeita, miten kulkee reitin, jossa ensin vedetään kahiseva kangas puskista ja sitten tynnyri lasketaan heidän perään. Tokalla kerralla sama lenkki kuljetaan uudestaan, mutta mitään pahaa ei tapahdu. Näin katsotaan, miten koira muistaa ikäviä asioita.

1850152.jpg

Sitten oli vuorosaa pimeä huone ja siitä osiosta ei ole kuvia. Eila meni pimeään huoneeseen ja koira jäi tuomarin kanssa ulkopuolelle. Sitten koira lasketaan huoneeseen ja siellä katsotaan, miten koira siellä käyttäytyy. Maassa oli jokin pressu ym. Metka ei ollut aluksi tullut Eilan luo, mutta kutsun jälkeen oli löytänyt perille.

Tämän jälkeen koira kiinnitettiin seinään ja Eila meni talon taakse. Taas tuomari hyökkäsi koiran "päälle". Metka puolisti  itseään hyvin.

1850148.jpg

Viimeisenä oli vuorossa kaksi laukausta. Metka kyllä huomasi laukaukset, mutta ei sen enempää välittänyt niistä. Metkan testitulos oli hyvin paljon sellainen kuin oletinkin. Puolustushalu ehkä yllätti hiukan, vaikka epäilinkin, että se tulee puolustamaan jonkin verran.

Nyt on Vinhan 10:stä pennusta testattu viisi. Aika erilaisia pisteitä ovat pennut saaneet ja ainakaan testattuihin pentuihin ei ole siirtynyt Vinhan suuri taisteluhalu. Joku päivä yritän saada aikaiseksi pientä yhteenvetoa pentujen tuloksista. Mun mielestä niitä on tosi mielenkiintoista verrata toisiinsa.

Kiitos valokuvausavusta Jadelle, Miisulle ja Terhille!

En voi kuin suositella luonnetestiä kaikille!!! =)