Viikonloppu meni agin parissa. Maria Aaltonen oli pitämässä kahden päivän kurssia ATD:läisille. Uutena juttuna tuli esteen eteen palkkaaminen, kun halutaan koiran huomio ennen estettä, pienen kaarteen saamiseksi. Jos koira on leluhullu, lelu heitetään esteen eteen. Meidän ryhmässä oli yksi walesi, joka on todella nopea, mutta kaarteet on välillä pitkiä. Terhi heitti muutaman kerran palloa Waltterille esteen eteen ja sen jälkeen jatkoi matkaa eteenpäin. Kaarteesta tuli aivan huippu. Vinha ei aluksi tajunnut, mistä oli kyse (saattoi johtua myös siitä, että lelu sinkoili vähän mihin sattuu), mutta sitten muutaman hyvän toiston jälkeen se katsoi putkesta tullessaan selvästi muhun (tai leluun) ja kaarteesta tuli hyvä. Näitä lisää! Kepeistä sanoi myös yleisesti meidän ryhmälle, että vaikeutta pitäsi lisätä eli esim. niin että koira jatkaa itsenäisesti pujottelua loppuun asti, vaikka ohjaaja jäisi kepeillä selvästi taakse.

Muutamia ansakohtia ohjattiin myös ilman kättä ja toimi hyvin, kun kädet eivät voineet näyttää syöttiesteille. Mutta olipahan taas itsellä keskittymistä, että muisti ottaa käden juuri oikeaan aikaan pois. Mulla on moni juttu tosi sisäänajettu ja nyt kun yrittää päästä tavoista pois niin se on yllättävän vaikeaa. Yksi niistä on selän suorassa pitäminen. Jos laitan kättä alas niin selkä lähtee automaattisesti köyryyn. Mariakin sanoi kerran, että muista pitää kädet alhaalla, mutta samalla selkä suorassa. Nyt on parin kuukaden sisällä tullut tosi monta asiaa, mitä pitäisi treenata ja nimenomaan mun oman käytöksen/ohjaamisen muuttamista. Mutta hyvähän se on, että kehitystä (toivottavasti) tapahtuu.

Kurssilla oli myös kivoja juoksupätkiä. Treenikaveri sanoi mulle: "Sä et olekaan hidas, sä vaan sementoidut paikalleen". Tonhan saattoi ottaa vaan kehuksi. =) Ja tästäkin on mulle sanottu ainakin sata kertaa. Se on vaan niin vaikeaa lähteä liikkeelle tarpeeksi ajoissa. Yhteen kohtaan piti tehdä persjättö suoran putken jälkeen. Pari kertaa oli pakko tehdä takaaleikkaus, kun tuli tunne, että Vinha on jo jaloissa. Sitten vikalla toistollla lähdin liikkelle tarpeeksi ajoissa ja sain jopa odotella Vinhaa putkesta. Eli sitä ehtii vaikka mitä, jos on vaan ajoissa.

Nyt ollan Annan kanssa ilmoittauduttu puoli maratonille 9.5. Tämä tulee vaatimaan treeniä aivan hulluna. Katsotaan, saadaanko tavoite täytettyä. Pe käytiin juoksemassa vajaan puolen tunnin lenkki. Meni yllättävän hyvin, kun edellisestä lenkistä on sellainen puoli vuotta aikaa. ;) Tarkoitus olisi tehdä viikossa kaksi lyhyttä ja yksi pitkä harjoitus. Ilmat on vaan välillä sellaiset, että luonteen lujuutta tämä tulee vaatimaan. Mutta yritystä on!