Hah, oli pakko. Uusi asukasvaihto oli niin hyvä juttu, että sorruin ja ostin netissä näkyvän 24/7. Olisin halunnut, että se näkyy TV:stä, mutta sitten "asiantuntijat" sanoivat, että kannattaa ottaa se nettiversio, koska siinä saa itse valita, mitä huonetta katsoo. Tietsikasta voi myös pistää piuhan telkkariin ja kuvaa voi katsoa sieltä. Tosi on kyllä se, että en mä jaksa tota katsoa. Aika pitkäveteistä loppupeleissä, mutta tulipahan ostettua. =)

Viime tiistaina oli Hannan vetämän treenit. Nyt keskityttiin vain kontakteihin. Hanna toivoi, että pidämme kerran kontaktitreenit, mutta sen jälkeen kesitymme enemmän ohjaukseen. Vinha teki puomin ja A:n hyvin (keinua emme tehneet). Hanna sanoi, että kontaktit on opettu hyvin, mutta mönkään on mennyt siinä vaiheessa, kun on lähdetty kisaamaan. Vinhalle ei ole tehty selväksi, että myös kisoissa kontaktit otetaan. Oli kuitenkin kiva kuulla, että perustyö on tehty hyvin (vaikka parannettavaa toki on). Kisoissa pitäisi vaatia sama, mikä treeneissä. Hannan teoria oli se, että jos kisoissa tulee virhe, koira palautetaan kontaktille ja sen jälkeen este otetaan uudestaan. Tätä mä en ole tehnyt kisoissa koskaan. Olen tainnut kaksi kertaa palauttaa kontaktille, mutta en ole sen jälkeen tehnyt estettä uudestaan. Eli syy ongelmiin löytyy ihan peiliin katsomalla. Nytkään en ole vielä ihan varma, miten pokka kestäisi esteen uudelleen suorittamisen, kun aika monet tuomarit tuntuvat olevan treenausta vastaan (minkä ymmärrän kyllä tosi hyvin). Voi olla, että mulla ei kestäkään ja kärsitään epävarmoista kontakteista koko loppu kisaura.

Kotimatka treeneistä oli karsea. Bussit ei mene ihan nappiin, mutta nyt kusi ihan kunnolla. Menin ensin yhdellä bussilla ja vaihdoin toiselle pysäkille. Kello oli 20.23. Bussin piti tulla 20.32. Bussia ei alkanut kuulua ja siihen aikaan niitä menee kaksi kertaa tunnissa. Bussi lähtee niin läheltä pysäkkiä, että ei voinut mitenkään olla mennyt. No, odottelin bussia sitten 21.02. asti. Voitte vain kuvitella kuinka kivaa mulla oli! Auto olisi aikaa jees, mutta ei ole kyllä rahaa sen ylläpitoon. Hallitreenit luo oman varjon treenaamiseen. On ihan ok matkustaa vajaa tunti treeneihin, mutta jos bussit ei kulje ja matka kestää 1,5 h, niin siinä alkaa raja tulla vastaan.

Keskiviikkona oli Martan treenit. Tehtiin ekaa kertaa keppejä. Päätin opettaa kepit ohjureilla. Hienosti meni ensimmäiset toistot. Keskusteltiin myös kontaktien opetuksesta ja Martalle opetetaan sama pysäytys kuin Vinhalle, mutta nyt ollaan tiukkana alusta alkaen. Emme ole vielä tehneet kontakteja ja opettelemme oikeaa paikkaa kotipuomilla ennen kuin alamme tehdä oikeita kontakteja. Metka oli taas tosi hyvä. Se osaa kepit melkein itsenäisesti. Ohjureilla vauhtia saatiin tosi hyvin lisää. =)

Lauantaina Helena piti meille Maunulassa extratreenit. Nyt opeteltiin irtoamista. Suorassa linjassa hyppy putki ja hyppy. Martalle ei tietenkään rimoja. Harjoitus tehtiin takaperin eli ensin hyppy ja palkka, sitten putki, hyppy ja palkka ja lopuksi hyppy, putki, hyppy ja palkka. Epäilin aluksi, mahdetaanko onnistua, mutta Martahan teki tosi hyvin. Yhden kerran jätti putken välistä, kun oltiin päästy kolmen esteen päähän, mutta uudella yrityksellä katsoin tarkemmin, että näki hypyn takaa putken läpi palkan ja sitten onnistuikin ihan leikiten. Huisia! Lopuksi tehtiin vielä niin, että koira jätettiin paikalleen ja mentiin itse hypyn taakse ja kutsuttiin koira ja lähetettiin eteen. Tämäkin onnistui! =)

Metka oli myös aivan tohkeissaan. Mukana oli kettu, josta se kävi aivan kuumana.

Martan kanssa ollaan kotona treenattu tötsien kiertämistä, kerran kotipuomia ja sitten vielä yhtä hyppyä niin, että tajuaisi , että on tarkoitus mennä suoraan eikä mun luo. Opeteltavaa on paljon ja viikot menee liian nopeasti. Ei nähdä läheskään joka päivä ja Martasta huomaa, että se ei jaksa kovin kauaa treenata. Eli pitää valita mitä kolmesta harjoitellaan, kun nähdään. Eilen saatiin sairaan onnistunut tötsien kiertoharjoitus. Tehtiin molemmilta puolilta viisi toistoa. Olisi tehnyt mieli tehdä lisää, mutta onneksi pystyin lopettamaan.

Vinha saa tietysti tehdä myös tötsiä ja muuta harjoittelua samalla kertaa kun treenaan Martan kanssa. Pitäisi ihan miettiä, mistä harjoituksesta olisi sille eniten hyötyä.

Meillä on Vinhan kanssa nyt ihan tosissaan ongelmia. Jos se huomaa kotona, että otan lenkille mukaan repun, nameja, pallon taskuun tms., se alkaa vinkumaan, vetää korvat taakse ja silmiin tulee se katse, mistä tietää, että nyt menee överiksi. Olen itse yrittänyt pysä rauhallisena, en avaa ovea ennen kuin on hiljaa ym. mutta ei tunnu auttavan. Tää on pahentunut nyt muutaman kuukauden sisällä tosi paljon. Ymmärtää varmaan myös puhetta (ja eleitä) eli jos puhun Annan kanssa ja sovitaan, että nähdään jonkun ajan päästä niin jo se on merkki Vinhalle, että nyt tapahtuu jotain. Martan myötä irtipitäminen on lisääntynyt aivan valtavasti, joten on oppinut myös sen, että Martan kanssa pääsee irti. Ollaan siis aika hyvässä kierteessä... Alkaa oikeasti omat keinot loppua. Mulla menee välillä hermot, mitä ei tietysti sais tapahtua, mutta nyt tapahtuu. Kotona on onneksi vielä rauhallinen, mutta mikä on saanut aikaan tän kiihtymisen? Mustahan tääkin varmaan osittain johtuu, mutta mitä asialle voi tehdä? Vinha hermot eivät ole parhaat mahdolliset ja sen olen tiennyt ihan pennusta lähtien. Eli sillä on keittänyt yli ihan aina. Varmaan koulutuksella olisi voinut vaikuttaa asiaan, mutta ei olla osattu. Mutta näillä mennään.

Nyt ollaan ilmoittauduttu kisoihin 26.10., lemmikkimessuille 2.11. ja todennäköisesti mennään Turkuun 15.11. Voi sitten ATD:n kisoissa 16.11. keskittyä vain työntekoon.