Metka steriloitiin perjantaina. Leikkaus meni hyvin ja kotiin haettiin vielä tajukankaalla oleva koira. Leikkaus maksoi lääkkeineen 320 euroa. Metkan leikkasi Herttoniemessä Tuija Salminen. Tänä kesänä Metkan eläinlääkärikäynteihin on mennyt rahaa vajaa 900 euroa, joten ei se koiran pito ihan ilmasta ole. Perjantai-iltana sillä oli tulla pissa "housuun", mutta se ei ehkä ole ihme, kun se oli aivan tokkurassa vielä tullessaan kotiin.

1926340.jpg

Haava on erittäin siisti ja yllättävän pieni. Tottakai tekniikat kehittyvät, mutta Ruskan haava oli n. 10 senttiä ja Vinhan reilun viisi senttiä. Metka pääsi noin pienellä haavalla. Launantaina Metka oli jo reipas. Siitä ei oikeastaan huomaa, että se on leikattu.

1926342.jpg

Kotona käytetään hienoa itsetehtyä pukua. Meidän koirat ei kaulureita käytä... (toivottavasti Metka tajuaa tämän ettei se vaan tee jotain tyhmää työpäivän aikana)

1926343.jpg

Ulkoillessa on haavan päälle laitettu liimasidettä vai mikäköhän ton siteen oikea nimi on.

1926345.jpg

Eläinlääkäri sanoi, että koiran saa heti ottaa mukaan lenkeillä ja se saa hypätä sänkyyn/sohvalle ym. 10 päivän päästä poistetaan tikit. Siihen asti nyt ainakin vältetään turhaa riukkumista.

Ruska ja Metka on saaneet omaan huoneeseensa uuden sohvan. Lempipaikaksi molemmilla on tullut seinän ja sohvan väliin jäävä kolo, johon on laitettu muutama tyyny. Siitä on erittäin hyvä katsella ulos. Me kuljetaan Vinhan kanssa usein ikkunan ohi ja Metka tarkkailee sieltä tiellä liikkujia. Se on aivan ihana, kun se tunnistaa meidät ja häntä alkaa viuhtomaan vimmatusti. =)

1926348.jpg

Lauantaina lähdettiin Annan ja Vinhan & Martan kanssa sieneen. Mentiin Viträskiin tai joku sinne päin. Saatiin puoli korillista suppilovahveroita aika vähällä vaivalla. Koirat juoksi hulluna ympäriinsä ja Vinha tuhosi aika kasan lahonneita puita. Syötiin tietysti eväät ja ulkona leivät maistuivat niin hyvältä. Paluumatkalla Anna sanoi yhtäkkiä "tuossa on käärme". AAAHH!!! Kauheeta, äkkiä pois. Mä en voinut enää keskittyä mihinkään vaan halusin vaan äkkiä Vinhan kiinni, takaisin polulle ja pois sieltä metsästä. Musta käärmeet on kamalia. En mennyt katsomaan sitä käärmettä, vaikka Anna pyysi. Googlesta yritettiin katsoa oliko se kyy vai joku muu, mutta se ei selvinnyt. Illalla valmistettiin itsepoimituista sienistä cannelonia. Piirakkaa syödään huomenna. =)

Vinha oli aivan poikki metsäreissun jälkeen. En muista koska olisin nähnyt sen niin väsyneenä. Tänään kuitenkin lähdettiin kisaamaan Purinalle. Ennen ekaa starttia se ehti paskata viisi kertaa. Eiliset kepit tuli aika hyvin ulos... ;) Ekalla agiradalla oli pöytä ja rata muutenkin haastava. Saatiin kuitenkin nolla ja sijouitus 4. Toka rata oli huomattavasti kivempi, mutta aika oli tiukka. Meille mun mielestä hyvä rata, mutta tulokseksi 1,47. Voittaja meni -1, jotain. Lähellä oli, mutta nyt vaan uusiin kisoihin yrittämään.

Vinha nukkuukin sitten varmaan koko ensi viikon.

Tässä kuva syysskabojen palkintojen jaosta.

1926338.jpg

Se unohtui viimeksi kertoa, että Oiva ja Niko tekivät AST:n piirinmestaruusjoukkueessa tosi upean nollan ja joukkue tuli toiseksi heti ATD:n jälkeen. Hyvä, hyvä!