Jymy kunnostautui yksinollessaan viime viikolla.

Tiistaina töiden jälkeen tehtiin koirille lyhyet makkarajäljet läheiseen ryteikköön. Ruska ja Metka ymmärsivät heti, mistä oli kysymys, Vinhaa piti kannustaa, olisi vaan häsännyt kaikkea muuta. Hyvin sekin meni, kun alkoi keskittymään. Jymy ei aluksi tajunnut, mitä oltiin tekemessä. Löysi kyllä makkaroita, mutta ei tajunnut, että haistelemalla niitä voi löytää koko ajan lisää. Mutta ehkä ekalla kerralla ei voi ihmeitä odottaa. :)

Jäljen teon jälkeen kotiin ja sohvalle rentoutumaan. Ihmettelin, mihin märkään jalka osui. Voi prkl!!!! Sohvalle oli PISSATTU!!!! En voi tietenkään tietää, kumpi koira se on ollut, mutta Jymyn puoleen uskaltaisin kyllä kääntyä. Olen aina ihmetellyt, kenen koirat pissaavat sänkyyn/sohvalle, mutta nyt voin vaan katsoa peiliin. ;) Onneksi olen satsannut kunnolliseen sohvaan ja päällikankaaseen. Kangas on suojattu myös tekstiileille tarkoitelulla aineella, joten kun irrotin päälliset (pissa oli tietenkin tehty kahden tyynyn väliin, että molemmat olivat kastuneet) niin sisällä olevat tyynyt olivat kuivat (ihan en tajua, miten tää on mahdollista, mutta kuivilta ne tuntui). Selvisin siis vain päällisten pesemisellä (ehkä???).

Jymyn jäynät jatkuivat keskiviikkona. Tulin kiireella kotiin, koska oltiin lähdössä Jymyn ekaan mätsäriin. Mulla oli puolisen tuntia aikaa olla kotona. Avasin oven ja lattialla oli koristekiviä ympäriinsä. Sitten näin aalto maljakon rippeet lattialla. Jymy oli siis tiputtanut aalto maljakon lattialle tv-tasolta (okey, onhan se voinut olla Vinhakin, mutta en voi kyllä sitä uskoa). Maljakossa oli kiviä ja kynttilöitä sisällä. Onni oli tietysti tässä tapauksessa se, että kumpikaan koira ei ollut satuttanut tassujaan siruihin. Yksi kynttilä oli myös pureskeltu palasiksi. Koirat pissalle, itelle ruokaa ja imuri käteen. Hyvin sitä ehtii puolessa tunnissa, kun on pakko.

Mätsärissä oli pentuja reilu kolmekymmentä. Pohdin viitsitäänkö lähteä, mutta oli pakko. =)  Pöydällä seisominen meni hyvin, ei välittänyt yhtään tuomarista ja sen kosketuksesta. Mutta mikään muu ei sitten sujunutkaan. Ihan kun ei olisi koskaan ennen seissyt maassa. :D Saatikka kävellyt hihnassa. Mutta ei tästä Jymyä voi syyttä. Oltiin ruohikolla ja paikalla paljon kivoja leikkikavereita, joiden kanssa ei yhtäkkiä saanutkaan hillua. Nyt vaan treeniä lisää! Saatiin kyllä punainen nauha, mutta ehkä jonkun muun asian takia kuin käyttäytymisen. ;)

1249154876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mietin tässä pitäisikö Jymy laittaa päiviksi makkariin. Siellä ei olisi kovinkaan paljon mitään tuhottavaa. En vaan jotenkin raaskisi. Kun on niin hyvin oppinut olemaan (hiljaa) Vinhan kanssa koko asunnossa. Muutaman kerran olen jättänyt sitä makkariin ja silloin on piipannut. On tietty ollut siellä vaan vähän aikaa, että ehkä olisi hiljaa, kun olisi siellä koko päivän. Mut en tiedä uskallanko kokeilla???

Vinhan kanssa ollaan ahkerasti tokoiltu. Ma ja pe ohjatuissa treeneissä ja muina päivinä itsekseen. Tänään paikallaolo 2 min sujui oikein hyvin. Kisatilanne on vaan jotain aivan muuta kuin treenit, joten tarvitsemme harjoitusta valtavat määrät. Mutta onhan tässä kuukausi aikaa... :)