En ole koskaan sen enempää miettinyt, mitä koirat puuhailee päivisin, kun olen töissä. Olen oikeastaan ajatellut, että nukkuvat.

Kun tultiin reissusta ti yöllä kotiin viime viikolla, oli naapuri kirjoittanut kortin, jossa luki, että koirat olivat haukkuneet 5.10-5.30, kun olin lähtenyt reissuun. Olin aivan kauhuissani. Mietin jo kaikki pahimmat vaihtoehdot läpi, molempien eroahdistuksesta ym. Kortissa vielä luki, että kuulosti siltä, että molemmat haukkuivat. Oli kiva mennä puoli yhden aikaan nukkumaan, herätä aamu kuudelta ja tietää, että koirat on pakko jättää keskenään päiväksi.

Keskiviikosta selvittiin ja torstaina jätin videokameran päälle kuvaamaan koirien ekaa tuntia (pitempää nauhaa ei ollut). Ajattelin, että eroahdistushaukun täytyy alkaa ekan tunnin aikana siitä kun poistun. Kun tulin kotiin, aloin kauhulla katsomaan nauhaa. Kun suljin oven, koirat aloittivat melkein välittömästi painin johon kuului myös bordellin pitoa (ne jotka eivät tiedä, niin meillä on sellainen sääntö, että toisia koiria ei astuta). Toi on melkein kyllä jo viisauden osoitus niiltä, että tietävät, että mun nähden sitä ei tehdä, mutta kun lähden pois, niin himoheikit voivat käydä asiaan. :D Välillä Jymy kävi liian kiihkeäksi ja silloin Vinha ärähti sille. Aloin jo huokaista helpotuksesta, kunnes Vinha halusi käydä nukkumaan. Jymy meni sen eteen ja alkoi haukkua. KÄÄK!!!! No ei onneksi hakkunut kovin kauyaa, mutta sitten joku kehtasi liikkua ulkona. Asutaan 2 kerroksessa ja parvekkeen seinät on lasia, samoin ovi parvekkeelle eli koirat näkevät ulos. Jymy haukkui 10 minuttia suoraa huutoa ja katsoi koko ajan ulos. Näytti jopa siltä, että siellä ulkona joku seurasi Jymyn touhuja. Vinha tietysit yhtyi Jymyn haukkuun, mutta ei jaksanut koko 10 minuuttia vaan säeti Jymyä aina välillä. Tässä vaiheessa ei kauheasti naurattanut.

Seuraavana aamuna video taas päälle ja verkot kiinni, niin, että eivät näe ulos ollenkaan. Tunnin aikana kuului muutama leikkiin liittyvä haukahdus, mutta ei mitään sen kummenpaa. Alkoi jo helpottaa. Kyse ei ainakaa ole eroahdistuksesta, vaan leikkiin liittyvistä äänistä. Vai voiko eroahdistus ilmetä leikkihaukkuna? En usko, sillä ääntelevät myös leikkiessään, kun olen paikalla.

Maanantain ja tiistaina videoilla ei ilmennyt isompia meteleitä. Nyt en oikein tiedä, että pitäisikö unohtaa koko juttu, kokeilla Jymyllä jotain haukunestopantaa tms., vai mitä pitäisi tehdä?

Törmäsin myös naapuriin, joka lapun oli kirjoittanut ja hän sanoi, että oli ilmoittanut metelistä vain siksi, että olin pyytänyt ilmoittamaan, jos koirat metelöivät. Mutta kuuluuhan metelöinti myös muille naapureille, eli vaikka seinänaapuri ei koe tätä vielä isoksi ongelmaksi niin aikapommi voi olla jossakin toisessa asunnossa. Erittäin hankalaa.