Jymyn kanssa käydään joka maanantai treeneissä ja meno näyttää parhaimmillaan tältä:

Olen yllättynyt siitä, miten hyvin se keskittyy, vaikka lähes aina kaksi (tai kolme) koiraa tekee yhtä aikaa treenejä. Ryhmässä on 7 koiraa (melkein aina joku on pois), mutta tunnin treeniaika riittää loistavasti, koska aina on 2-3 treeniä, joita tehdään yhtä aikaa.

Nyt mun täytyisi ryhdistäytyä ja alkaa treenaamaan kotona kontakteja. Olen Jymyn saapumisesta asti ajatellut, että kohta aloitetaan, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi.

Maanantain treenien jälkeen päätin, että nyt aloitan ihan oikeasti. Tiistaina en tehnyt mitään, mutta keskiviikkona olin päättänyt, että vien koirat ulos ja sitten treenataan. Avasin ulko-oven ja vastassa oli hirveä paskan haju. Keskellä lattiaa julmettu pissalammikko, sohvalla oksennus, mutta sitä p:tä ei näkynyt missään. Haju oli kammottava. Hetken etsin ja ihana löysä läjä löytyi lelukasan alta. Jeah!!! Ei muuta kun lelut roskiin ja lattian pesuun. Jymy paralle oli tullut ripuli ja se oli keksinyt hyvän tavan saada uusia leluja. Ei sitten treenattu keskiviikkonakaa... Ehkä ensi viikolla... :D

Prismassa oli tarjouksessa leluja ja oli pakko ostaa tämä parilla eurolla:

1264963293_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hauskaa riitti kymmenisen minuuttia (!) ja sitten oli vanut pihalla. Yllättävää oli se, että Jymy ja Vinha leikkivät yhdessä lelun kanssa. Olin varma, että toinen ottaa lelun ja syö hajalle.

1264963383_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vanhemmat on ollut nyt viikon reissussa ja Ruska on vahvistamassa meidän laumaa. Metka on ollut pääasiassa Millalla. Kolme remmiä ulkoillessa on vielä ok, mutta neljän kanssa on jo hiukan hankalaa... Tai sitten se on vaan harjoituksen puutetta. ;)

Jymy on taas leikkinyt vesikupin kanssa. Olen laittanut sen alle pyyhkeen ja ajatellut, että jos se läiskyttää vettä kupistä niin ne menee pyyhkeen päälle. Yhtenä päivänä Jymy oli keksinyt, että pyyhkeen avulla kuppia saa kivasti kuljeteltua. Nyt ostin muovisen alustan kupin alle. Kuppi on saanut olla viikon rauhassa...

1264963599_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eila muisti kertoa, että Jymy osaa avata ovia. Vanhempien luona koirat eivät saa mennä makuuhuoneeseen. Ruska, Vinha ja Metka suurinpiirtein tietävät tämän. :) Jymy ei, joten hoidossa ollessaan makuuhuoneen ovi oli kiinni. Eila teki jotain makuuhuoneessa ja kohta Jymy pörhältää sisälle. Ihmettelin, miten se on hyppinyt ovea vasten (siitähän kuuluisi ääntä), mutta sitten tajusin, että se on niin korkea, että sen ei tarvitse kuin nousta ovea vasten niin se on lähes kahvan korkeudella. Sitten varmaan muutama tarkka osuma kohvaan ja ovi on auki. Onni on, että sekä mulla että niillä on ulko-ovessa erilainen lukko eli ovessa ei ole kahvaa. Ei siis tarvitse pelätä, että se karkaisi sisältä. Mutta hyvä tietää, jos ja toivottavasti kun, joskus reissataan esim. laivalla niin täytyy olla tarkkana, miten Jymyn sellaisiin tiloihin jättää.

Mahtava talvi! "Hiukan" kylmää ollut välillä, mutta muuten niin ihanaa!!! Koirat nauttii!